Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

2/05/2014 10:30:00 π.μ.
Είναι ένα από τα σοβαρότερα πιθανά σενάρια που έχουν τεθεί στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, διόλου δεν αποκλείεται να επισπευστεί η έναρξη των switch off σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η ΕΕΤΤ μετά την κατάθεση ενδιαφέροντος για το ψηφιακό τηλεοπτικό φάσμα μόνο από τον πάροχο δικτύου της Digea.

Με δεδομένο ότι αίτηση κατέθεσε μόνο ένας ενδιαφερόμενος, η ΕΕΤΤ προχωρά σε έλεγχο των στοιχείων του φακέλου και ανακοινώνει πολύ συντομότερα από τις 28 Φεβρουάριο τον νικητή. Το ενδεχόμενο αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο αν σκεφθεί κανείς ότι δεν υπάρχει το διάστημα κατάθεσης ενστάσεων, ούτε και ο χρόνος για τη διενέργεια των γύρων στη δημοπρασία συχνοτήτων.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω η ΕΕΤΤ θα ανακοινώσει την παραχώρηση των δικαιωμάτων χρήσης των συχνοτήτων ευρυεκπομπής στη Digea η οποία από όσο γνωρίζουμε ετοιμάζεται ήδη για αυτό το ενδεχόμενο.

Αυτό που θα χρειαστεί θεσμικά να γίνει είναι η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα προσδιορίζεται το «Το» των switch off όχι για την 1η Μαρτίου αλλά για την ημερομηνία παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων. Θεωρείται πως έτσι μπορεί να κερδηθεί χρόνος για τα συνεχόμενα switch off που καθορίζει η ΕΕΤΤ.

digitaltvinfo.gr