Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

2/12/2014 01:00:00 μ.μ.
Σήμερα είδα και τις δυο εκπομπές με σκοπό να τις συγκρίνω. Να καταλάβω για ποιό λόγο δύο πανομοιότυπες σε θεματολογία εκπομπές σε μεγάλα κανάλια έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στα νούμερα θεαματικότητας. Και θα σας πω ένα συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξα:

O Γιώργος Λιάγκας ξέρει τη θέση του στην εκπομπή και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να παρουσιάσει και σε τι πρέπει να σταθεί πίσω. Στη συζήτηση με το πάνελ δηλαδή είναι κυρίαρχος. Μιλάει και δίνει πάσες στο πάνελ μόνο όταν θέλει εκείνος, λέει τη γνώμη και δεν επιτρέπει να γίνεται η εκπομπή χάβρα ιουδαίων. Ο Γεωργαντάς και ο Λιανός μιλάνε ελάχιστα και δεν πετάγονται για να σκεπάσουν τον Λιάγκα ή να διακόψουν τη Σκορδά για να πουν σαχλαμάρες. Μόλις τελειώνει όμως αυτή η ενότητα ο Λιάγκας εξαφανίζεται. Η Σκορδά πηγαίνει στην κουζίνα μαζί με την Αργυρώ και παίρνει την εκπομπή πάνω της.

Αντίθετα στην εκπομπή του Κωστόπουλου δεν φαίνεται να υπάρχουν διαχωρισμοί στους ρόλους κι αυτό φαίνεται και από την συζήτηση στο πάνελ που φέρνει πονοκέφαλο στους τηλεθεατές από τη φασαρία που γίνεται. Μιλάει ο κεντρικός παρουσιαστής και η κάθε Σπανού και ο κάθε Ουγγαρέζος πετάγονται για να πουν κάτι που τους ήρθε στο κεφάλι, μιλάνε όλοι ο ένας πάνω στον άλλον, ουρλιάζοντας για να ακουστούν, η Μπαλατσινού δεν σταματάει να μιλάει πάνω στον άντρα της, ο οποίος δεν τη διακόπτει και στο τέλος δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα.

Αν ρωτήσεις δηλαδή έναν τηλεθεατή τι είπαν όλοι αυτοί δεν ξέρει να σου απαντήσει. Όταν τελειώνει αυτό ο Κωστόπουλος που κανονικά θα έπρεπε να φύγει από την εικόνα για να ασχοληθούν με γυναικεία θέματα ανακατεύεται στις περισσότερες ενότητες της εκπομπής μπερδεύοντας τον τηλεθεατή που δεν καταλαβαίνει τι βλέπει. Πριν προχωρήσουν σε δραματικές αλλαγές εκεί στο Mega ας κάνουν ένα κόπο να δουν λίγο και τις λεπτομέρειες γιατί ως γνωστόν σ αυτές κρύβεται συνήθως ο διάβολος.


queen.gr