Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

2/03/2014 03:45:00 μ.μ.
Περισσότερο οργανωμένα και λιγότερο βιαστικά αποφάσισε να κινηθεί η δημόσια ραδιοτηλεοπτική Αρχή της Ελβετίας για τη φετινή της συμμετοχή στο Διαγωνισμό. Η διαδικασία περιλάμβανε τρία στάδια: στο πρώτο ο καθένας από τους τρεις δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς (γερμανόφωνος, γαλλόφωνος, ιταλόφωνος) επιλέγει ξεχωριστά τον τρόπο με τον οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον των δημιουργών προκειμένου να καταλήξει ο γερμανόφωνος στα εννιά καλύτερα τραγούδια, ο γαλλόφωνος στα έξι και ο ιταλόφωνος στα δύο.


Στο δεύτερο, ειδική επιτροπή ακούει και τα 18 και αναλαμβάνει να καταλήξει στα έξι επικρατέστερα (τρία από τον γερμανόφωνο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, δύο από τον γερμανόφωνο και ένα από τον ιταλόφωνο), προκειμένου να διαγωνιστούν στο τρίτο στάδιο, στον τελικό της 1ης Φεβρουαρίου “Die Grosse Entscheidungsshow” στη “Bodensee Arena στο Κρέουζλινγκεν.

Εκεί, οι έξι υποψήφιοι, στη διάρκεια του πρώτου μέρους ερμήνευσαν τη δική τους υποψηφιότητα και στο δεύτερο με το δικό τους τρόπο μια γνωστή επιτυχία. Στο τέλος τα πράγματα αποδείχτηκαν ευκολότερα από το αναμενόμενο. Το τηλεοπτικό κοινό και η 10μελής επιτροπή των ειδικών έδωσε από κοινού το “εισιτήριο” της 55ης ελβετικής συμμετοχής στον 28χρονο Sebastiano Pau-Lessie ή Sebalter και στο χαρούμενο ρυθμό του Hunter of Stars (κυνηγός αστεριών). H φετινή Ελβετία διαθέτει το “αστέρι”, για να την οδηγήσει στη μόλις τέταρτη πρόκριση στο Μεγάλο Τελικό, αλλά και ανέλπιστα υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.


Draw
Artist
Song
Composer(s)
Place
1
Christian Tschanz
"Au paradis"
Christian Tschanz
4
2
3 for All
"Together Forever"
Domenico Livrano, Ricardo Sanz, Lars van Everdingen, Rick Laine
3
3
Nino Colonna
"La luce del cuore"
Nino Colonna
5
4
Yasmina Hunzinger
"I Still Believe"
Marin Suasic, Sven Welter
2
5
Natacha & Stéphanie
"Une terre sans vous"
Alizé Oswald, Xavier Michel
6
6
Sebastiano Paù-Lessie
1

ertopeneurovision2014.blogspot.gr