Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

2/26/2014 02:00:00 μ.μ.
Έκθεση-αφιέρωμα στον Πειραιώτη ηθοποιό Δημήτρη Παπαμιχαήλ με τίτλο «2004-2014: Δέκα χρόνια χωρίς τον Δημήτρη», πραγματοποιεί ο δήμος Πειραιά, στο νεοκλασικό κτήριο της Κανθάρου, από αύριο, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, έως και την Πέμπτη 20 Μαρτίου. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, την Τρίτη 4 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα.

Χρέος τιμής απέναντι στο μεγάλο Πειραιώτη καλλιτέχνη

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Πειραιώτης γέννημα θρέμμα, αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Το ταλέντο του, η παρουσία του και οι ρόλοι σηματοδότησαν, όχι μόνο τη γενιά του, αλλά εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποτελούν πρότυπο για τις νεότερες γενιές. Δεν είναι τυχαίο ότι και σήμερα οι ταινίες του είναι από τις πιο αγαπημένες των Ελλήνων».

Αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του, με μια σειρά δράσεων στο δημοτικό νεοκλασικό κτήριο της οδού Κανθάρου. Στόχος μας να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που φωτίζουν την προσωπικότητά του αλλά και την προσφορά του στην έβδομη Τέχνη. Παράλληλα και τη δράση του στα κοινά και την αγάπη του για την πόλη του, τον Πειραιά στον οποίο είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος διατελώντας και αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Για μας η έκθεση αυτή ήταν χρέος τιμής απέναντι στο μεγάλο Πειραιώτη καλλιτέχνη» τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Μιχαλολιάκος.

Φωτογραφίες, αφίσες και ακυκλοφόρητα τραγούδια

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, φωτογραφίες του, αφίσες και προγράμματα από εμφανίσεις του, αλλά και να παρακολουθήσουν ταινίες, που αγαπήθηκαν από όλους. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ακυκλοφόρητα τραγούδια του ηθοποιού καθώς και την τελευταία του συνέντευξη στο «Κανάλι Ένα» του Πειραιά.