Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

2/02/2014 04:00:00 μ.μ.
Με μια ανακοίνωση που μυρίζει κοινωνικό συσσίτιο, στις εκκλησίες , η ΝΕΡΙΤ και το επιτελείο της καλούσαν επειγόντως παραγωγούς να στείλουν προτάσεις, για πρόγραμμα του φορέα από Μάρτιο... μέχρι και Ιούνιο. Οι παραγωγοί, πιστεύοντας στο όνειρο ανταποκρίθηκαν σε χρόνο μηδέν πέφτοντας στην παγίδα της φάκας με το τυρί! Πίστεψαν τους «ψεύτες» ότι θα πάρουν παραγωγές.

Λυπάμαι πραγματικά που στο κάλεσμα βρέθηκαν καταξιωμένοι παραγωγοί να πιστέψουν τα παραμύθια κάποιων άσχετων με τα τηλεοπτικά δρώμενα του χώρου, και να τους κρίνουν ηλίθιοι, με γνώσεις νοσηλευτικής, και ψευτοκουλτουριάρηδες με κομματικά κριτήρια. 597 λοιπόν προτάσεις στον αέρα.. και 500 και πλέον της πρώην ΕΡΤ, σύμφωνα με την πρώην δ/ντρια προγράμματος, κυρία Πανδώρα Μουρίκη. Πάμε δηλαδή στις 1097. Από αυτές θα επιλέξουν.. 10-12. Παιδιά αποφεύγετε το συνωστισμό για παραγωγές, ασχοληθείτε με πιο σοβαρά πράγματα στη ζωή σας, γιατί ο καιρός έχει γυρίσματα, ακόμη και για τους μετανοούντες!

Ούτε το Χόλιγουντ δεν δέχεται τόσες προτάσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτοί που θα πάρουν παραγωγή και τολμήσουν να κάνουν γυρίσματα, με αβέβαιο το μέλλον αυτών των παραγωγών, νομίζω ότι το γνωρίζουν, και πιθανόν αθόρυβα να κάνουν και γυρίσματα. Καλή «επιτυχία» και μην... κλαίτε αργότερα(!).

Οι άνθρωποι αυτοί, κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα τους έδιναν ούτε θέση θυρωρού. Φαίνεται ότι οι παραγωγοί δεν πήραν το μαθημά τους μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, που τρέχουν στα δικαστήρια. Θέλουν να μπούν σε νέες οικονομικές και δικαστικές περιπέτειες. Σε μια ρευστή περίοδο που τα πάντα «ρεί», απορώ με το... θάρρος αυτών των ανθρώπων. Επειδή  γνωρίζω πολύ καλά, τι σημαίνει τηλεοπτική παραγωγή, οργάνωση και εκτέλεση, με χιλιάδες ώρες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, θα έλεγα στους φίλους παραγωγούς να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί θα βρεθούν στο δρόμο για δεύτερη φορά, και η ευθύνη θα είναι δική τους.

Πρέπει να γνωρίζουν ότι όλες οι αποφάσεις για τη δημιουργία της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ είναι όλες παράνομες.. και στον αέρα. Όπως έχει δηλώσει και η αντιπολίτευση, δεν αναγνωρίζει τίποτα από το  σημερινό «μόρφωμα» και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Οι ευρωεκλογές που έρχονται, με ότι αυτό συνεπάγεται, θα αλλάξουν τα δεδομένα, με πολλές ανατροπές.

Ας μη γίνονται λοιπόν συνένοχοι σε ένα «μόρφωμα» που είναι καταδικασμένο να αυτοδιαλυθεί, συνδέοντας το ονομά τους με πρόσωπα, που προήλθαν από τον κομματικό σωλήνα. Αποπατήματα, φατρίες και ίντριγκες, αυτών που ονειρεύτηκαν τη δόξα και το χρήμα, μέσα από τη δημοσιότητα μιας μάταιης φιλοδοξίας από ανίκανα και με «νοηματική» στέρηση μυαλά. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ αναφέρει:

«Για την αξιολόγηση των προτάσεων που κατετέθησαν έχουν οριστεί διαδοχικά στάδια αξιολόγησης με διαφανείς διαδικασίες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην επιλογή των προγραμμάτων. Επίσης, έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, που αφορούν στη συμβατότητα των προτάσεων με τους στόχους και τις αρχές της ΝΕΡΙΤ, στην εγκυρότητα, την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους, καθώς και στα οικονομικά δεδομένα. Οι προτάσεις που δεν θα επιλεγούν στην παρούσα φάση, μπορούν να κατατεθούν από τους παραγωγούς και στην επόμενη πρόσκληση». Προσέξτε: «διαφανείς διαδικαίες»!!!

Σε προηγούμενη ανάρτηση ανέφερα τις επιτροπές αξιολόγησης, και ζήτησα από τον Καψή και τα μέλη του ΕΣ και ΔΣ να παραιτηθούν διότι είναι ντροπή να ορίζουν τέτοια πρόσωπα που μόλυναν τον τηλεοπτικό χώρο. Η μέθη της εξουσίας όμως δεν τους αφήνει να σκέφτονται λογικά. Θα δείτε σύντομα λοιπόν, ποια είναι τα πρόσωπα-στην αγορά- αυτά και πως λειτουργούν κάτω από την επιρροή της «Μεγάλης Αικατερίνης» με τις πανεπιστημιακές «περγαμηνές», τα προσόντα και πως έχει φτύσει όλους τους άλλους!!!

fimotro.blogspot.gr