Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

2/15/2014 12:30:00 μ.μ.
Η καινούργια αυτή σειρά με τίτλο «Εκδρομή» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ και το σενάριό της υπογράφει η Στέλλα Βασιλαντωνάκη, που έχει γράψει πολλές σειρές, όπως τις «Βεντέτα», «Θύματα ειρήνης», «Μυστικά και λάθη», επεισόδια της «10ης εντολής», ενώ έχει κάνει επιμέλεια σεναρίου στις σειρές «Βέρα στο δεξί», «Με θέα στο πέλαγο» και σε άλλες. Τη σκηνοθεσία της πρωτότυπης για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα θα κάνει ο Αλέξανδρος Πανταζούδης, που έχει σκηνοθετήσει πετυχημένες σειρές, όπως «Χαρά αγνοείται», «Παιδική χαρά», «Μαζί σου», «Κούκλες» και άλλες.

Η ιστορία της «Εκδρομής» εξελίσσεται σε ένα ξενοδοχείο-καταφύγιο που είναι στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού και στο οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένοι λόγω των άγριων καιρικών συνθηκών 13 άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους που βρέθηκαν εκεί με διαφορετική αφορμή ο καθένας. Τα πρόσωπα αυτά, είναι μεταξύ άλλων μια γυναίκα που αναζητά το παιδί της και που υποπτεύεται πως έχει απαχθεί από τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του παιδιού της. Ένας καθηγητής που έχει λάβει μια πρόσκληση για να παραστεί στην αναστήλωση ενός παλιού βυζαντινού ναού που βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού. Μια δημοσιογράφος που έχει πάει να κάνει ένα ρεπορτάζ για τα χειμερινά σπορ. Ένας γέροντας αγρότης που έχει κερδίσει ένα διήμερο ταξίδι από ένα διαγωνισμό κάποιας εταιρίας. Τρεις ορειβάτες με τον οδηγό τους, ένας μουσικός με την κοπέλα του, που είναι ανερχόμενη τραγουδίστρια και πηγαίνουν με σκοπό να βρουν ένα μουσικό παραγωγό και μία μάνα που ανησυχεί για την κόρη της και μαθαίνει ότι βρίσκεται εκεί.

Οι καιρικές συνθήκες τους απομονώνουν στο απομακρυσμένο καταφύγιο και καθιστούν αδύνατη την απομάκρυνση τους από εκεί. Οι τηλεφωνικές γραμμές κόβονται, η κινητή τηλεφωνία χάνει το σήμα της, τα τρόφιμα λιγοστεύουν, το ηλεκτρικό έχει συνεχείς διακοπές και οι διέξοδοι διαφυγής λιγοστεύουν μέχρι που γίνονται ανύπαρκτες. Ώρα με την ώρα αντιλαμβάνονται πως ο εγκλεισμός τους εκεί δεν είναι τυχαίος, ενώ ανακαλύπτουν πως έχουν σχέση με μια ιστορία του παρελθόντος που κανείς τους δεν θέλει να θυμάται. Παράλληλα μία γυναίκα βρίσκεται τραυματισμένη στο δάσος, ένας από τους ορειβάτες δολοφονείται και το παιδί που είχε απαχθεί βρίσκεται μυστηριωδώς στο δάσος. Δεν θα προδώσω τίποτα περισσότερο για τη φιλόδοξη αυτή καινούργια σειρά, καθώς είναι η πρώτη φορά που τέτοιους είδους γυρίζεται για ελληνικό κανάλι και στον ΑΝΤ1 ευελπιστούν ότι θα κερδίσει τους τηλεθεατές.

Έως το τέλος του μήνα πάντως, ο Αλέξανδρος Πανταζούδης θέλει να ξεκινήσει τα γυρίσματα ζωντανεύοντας μπροστά στις κάμερές του, τους ήρωες της Στέλλας Βασιλαντωνάκη. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα γίνει σε φυσικό περιβάλλον, στο Βέρμιο της Νάουσας, ενώ για κάποια flash back που απαιτεί το σενάριο, θα γίνουν γυρίσματα στη Βέροια και στη Θεσσαλονίκη.
 

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, έκλεισαν οι περισσότεροι ηθοποιοί που θα παίξουν στη σειρά και εκτός από τη Λίνα Σακκά που είχα αναφέρει, τους υπόλοιπους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Όθωνας Μεταξάς (που θα υποδυθεί το σύζυγο της Σακκά), Νίκος Νικολάου, Γιώργος Χαλεπλής, Βασιλική Γρεκού, Δημήτρης Κοντός, Γιάννης Ποιμενίδης, Νίκος Τσολερίδης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Έφη Κόντα, Στέλιος Καλατζής, Ορέστης Παλιαδέλης και Μιχάλης Συριόπουλος. Ακόμα εκκρεμούν να κλείσουν κάποιοι ακόμα ηθοποιοί, αλλά αξίζει να σημειώσω ότι στο ρόλο της «ανερχόμενης τραγουδίστριας» που, όπως ανέφερα, φτάνει στο καταφύγιο με το σύντροφό της που είναι μουσικός, θα δούμε την Ευγενία Σαμαρά, την ηθοποιό που γνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία της με τους «Ράδιο Αρβύλα».


Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, με την «Εκδρομή» ο ΑΝΤ1 θα κάνει και την πρώτη προσπάθεια… εξαγωγής ελληνικής σειράς στο εξωτερικό, σχέδιο του Ομίλου ΑΝΤ1, για το οποίο ανέφερα σε προηγούμενο κείμενο. Για το λόγο αυτό και η πρωτότυπη αυτή σειρά θα γίνει έτσι ώστε να μπορεί να μεταγλωττιστεί σε όποια χώρα την αγοράσει, να μπορούν δηλαδή να ντουμπλαριστούν οι φωνές των ελλήνων ηθοποιών από δικούς τους. Μία κίνηση από τον ελληνικό Όμιλο που αποδεικνύει ότι με τη στρατηγική που ακολουθεί στοχεύει στη διεθνή αγορά!

newsit.gr