Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

1/22/2014 12:00:00 μ.μ.
Το Al Jazeera είναι τώρα διαθέσιμο και στην τουρκική γλώσσα. Οι νέες εφαρμογές του πόρταλ για κινητά και το ψηφιακό περιοδικό θα εγκαινιαστούν στις 22 Ιανουαρίου. Το Al Jazeera Τürk ξεκινά αρχικά ψηφιακά, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι θα ακολουθήσει αργότερα. Οι εργασίες της κατασκευής και της εσωτερικής διαρρύθμισης συνεχίζονται στο κτήριο του καναλιού, στο Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης.

Το Al Jazeera Türk είναι το τελευταίο μέλος του δικτύου Al Jazeera Media Networks, το οποίο διαχειρίζεται κανάλια που εκπέμπουν στα αραβικά, αγγλικά και σε γλώσσες της βαλκανικής. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του καναλιού, Ismail Kizilbay, το Al Jazeera Türk θα αφιερώσει το πρόγραμμα του στο τουρκόφωνο ακροατήριο που βρίσκεται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Περιγράφοντας το κανάλι ως μία πρωτοποριακή εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις ειδησεογραφικές εκπομπές στην Τουρκία, ο Kizilbay λέει: "Έχουμε ορίσει ότι το ακροατήριο που θα στοχεύσουμε είναι οπουδήποτε ομιλείται η τουρκική γλώσσα, και ιδιαίτερα η Τουρκία. Αυτό σημαίνει χοντρικά γύρω στα 130-140 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, στην Κεντρική Ασία και στην Μέση Ανατολή".

advanced-television.com