Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

1/25/2014 01:30:00 μ.μ.
Το ενδιαφέρον εφέτος δεν είναι μόνο οι πρεμιέρες, τα πρόσωπα, τα νέα προγράμματα. Είναι και το γεγονός πως ξύπνησε ο έντονος ανταγωνισμός. Τίποτε και κανείς πλέον δεν θεωρείται δεδομένος, όλα ανατρέπονται και ώσπου να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν δύσκολα θα προβλεφθεί ο νικητής. Το Mega νιώθει την ασφυκτική πίεση του ΑΝΤ1 αλλά και τις «σφήνες» του Alpha. Το Mega προηγείται στην κρίσιμη διαφημιστικά ζώνη με 21,3% έναντι 18,1% του ΑΝΤ1 - με τη διαφορά να είναι πολύ μεγάλη στις 5 ημέρες της εβδομάδας, χωρίς το Σαββατοκύριακο, όπου η διαφορά είναι 24,8% με 15,1%. Η πολυπόθητη πρωτιά στο prime time είναι δύσκολο παιχνίδι και τα δεδομένα άλλαξαν.

Για πρώτη φορά ίσως το Mega ετοιμάζει μια έντονη ανασύνταξη δυνάμεων. Όλοι οι συντελεστές του ψυχαγωγικού τομέα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διατηρήσουν την πρωτιά, γι' αυτό και από τις 2 Φεβρουαρίου και σταδιακά ως τον Μάρτιο το Mega σχεδιάζει να εντάξει στο πρόγραμμα δύο νέες ελληνικές σειρές, ένα μεγάλο show και ένα βραδινό τηλεπαιχνίδι. Στα γνωστά οι σειρές «Κάτω Παρτάλι», «Modern family», το σόου «Just the two of us» μ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το τηλεπαιχνίδι «Hollywood game night» με παρουσιάστρια τη Σμαράγδα Καρύδη.

Παράλληλα, επιστρέφουν σε κανονικό πρόγραμμα με νέα επεισόδια και όχι επαναλήψεις και οι εκπομπές του Σαββατοκύριακου. Τα νέα πρόσωπα στις σειρές τα οποία βρίσκονται σε συζητήσεις είναι οι Κώστας Κόκλας, Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κλέλια Ρένεση και Γιώργος Πυρπασόπουλος, ενώ αναζητούνται ακόμη τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το τηλεπαιχνίδι.

Αυτό ωστόσο που προβληματίζει σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πορεία του «Πρωινού mou» στον πίνακα τηλεθέασης, γεγονός που χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή να διατηρηθεί το ίδιο concept με το περσινό, όπως και στην επιλογή κάποιων προσώπων στο πάνελ τα οποία δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Η εκπομπή θα ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα γίνουν αλλαγές στα πρόσωπα.

Τέλος, οι σημαντικότερες αλλαγές αναμένονται για την επόμενη σεζόν. Το κανάλι αλλάζει ρότα και ήδη ο νέος διευθυντής ψυχαγωγικού προγράμματος Λοΐζος Ξενόπουλος ετοιμάζει ένα πρόγραμμα πολύ διαφορετικό σε σχέση με όσα έχουν παρουσιαστεί ως σήμερα.

tovima.gr