Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

1/25/2014 01:00:00 μ.μ.
Δεν είναι ένα πρόσωπο που θα συναντήσεις στο δρόμο, στο καφέ ή το εστιατόριο και θα γυρίσεις στην παρέα σου να πεις, «Αυτός είναι ο Λοΐζος Ξενόπουλος ο νέος διευθυντής προγράμματος του MEGA»! Δεν είναι γνωστός, ούτε υπάρχουν φωτογραφίες του στο Διαδίκτυο… Μόνο μία βρήκαμε που είχε δημοσιεύσει κάποιο τηλεοπτικό περιοδικό όταν διαδέχθηκε τον Πέτρο Μπούτο στις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Επιπλέον, η συγκυρία που ανέλαβε τη διεύθυνση προγράμματος – αν και νευραλγικό πόστο – δεν ενδείκνυται για συνεντεύξεις τύπου και τραπεζώματα για να τον συστήσει το κανάλι στους τηλεοπτικούς συντάκτες. Η φτώχια έχει μαγαρίσει τα πάντα! Και το MEGA πλέον, τα μετράει όλα… Μέχρι και το (παραδοσιακό) δελτίο τύπου τσιγκουνεύτηκε να το βγάλει για να ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης!

Έτσι, η πρώτη δημόσια παρουσία του νέου διευθυντή προγράμματος του MEGA, Λοΐζου Ξενόπουλου στα Μέσα έγινε με έναν πρωτότυπο τρόπο που δεν συνηθίζεται… Πάντως έδωσε το στίγμα του! Και εξηγούμαστε. Το νέο στέλεχος του καναλιού προτίμησε να «συστηθεί» με μια σειρά εξαιρετικών φωτογραφιών του (από ταξίδι στη Λατινική Αμερική), με ένα καλό κείμενο – ταξιδιωτικό, (που προδίδει τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις του) στους αναγνώστες του protagon!

Με τίτλο, «Η απουσία του μαύρου και το σύννεφο που έφερε τη βροχή» ο Λοΐζος Ξενόπουλος απευθύνεται στο ευρύ κοινό και μοιράζεται μαζί του τις σκέψεις του. Από το κείμενο που δημοσίευσε το protagon και αξίζει να διαβαστεί παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλο, κρατήσαμε τη σημείωση στο τέλος: «Το κείμενο αυτό γράφθηκε τον Νοέμβρη του 2010 όταν ο συνταξιδευτής και φίλος, μου ‘χε πει: «Σκέψου που καταφέραμε να φθάσουμε, άραγε θα ξαναβρούμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την εξερεύνηση;». Τα ταξίδια είναι η διαφυγή μου. Ίσως και η σπουδή μου. Δεν έχει σημασία αν είναι μακρινά ή κοντινά, αρκεί να έρχεσαι σε επαφή με άλλους. Παραμονές των γιορτών – τρία χρόνια μετά που όλα είναι αλλιώς – άνοιξα τον σκληρό μου δίσκο και βρήκα αυτό το σημείωμα. Έφερα στο μυαλό μου τη διαδρομή και πήρα απόφαση να πείσω τον εαυτόν μου ότι αφορμή για ένα ταξίδι φανταστικό σου δίνεται και απ’ την καρέκλα σου». Μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει!