Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

1/13/2014 03:30:00 μ.μ.
Η αποθέωση της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας... 
 
Με αφορμή την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού οι παρουσιαστές του Μεγάλου Καναλιού έστησαν ένα ακόμη τηλε-παράθυρο ...για τα πανηγύρια!

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που προβλήθηκε την επομένη της είδησης της "εξαφάνισης" του Χριστόδουλου Ξηρού, προβλήθηκε ένα βίντεο, το οποίο υποτίθεται ότι παρουσίαζε τον δραπέτη να διασκεδάζει σε πανηγύρι της γενέτειράς του –της Ικαρίας- το καλοκαίρι που πέρασε, όταν και πάλι είχε πάρει άδεια από τις φυλακές.

Σε ένα κρεσέντο μαχητικής δημοσιογραφίας, αφού είχε στα "χέρια" της ένα τόσο «ισχυρό χαρτί», η κεντρική παρουσιάστρια Όλγα Τρέμη με παρτενέρ τον πάντα πρόθυμο και διαθέσιμο για κάθε "επικίνδυνη αποστολή" Γιάννη Πρετεντέρη, έδωσε κυριολεκτικά ρέστα...στην παραπληροφόρηση του τηλεοπτικού κοινού.

"Αυτό που βλέπουμε τώρα Γιάννη είναι το μπαγλαμαδάκι που παίζει μες στην τρελή χαρά ο Ξηρός γιατί του είχε δοθεί άδεια να πάει και στη γενέτειρά του και να μετάσχει στο τοπικό πανηγύρι. Κοίτα χαρά", σχολίαζε η κα Τρέμη, προτρέποντας τον Γιάννη Πρετεντέρη να δώσει έμφαση στην έκδηλη χαρά του "δραπέτη".
Αντίστοιχο βέβαια ήταν και το "super" που συνόδευε την εικόνα: "Χόρευε και έπινε σε πανηγύρι στην Ικαρία το καλοκαίρι ο Χριστόδουλος".

Τι και αν το βίντεο είχε ανασυρθεί από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και συγκεκριμένα από το 1993, όταν ακόμα ο Χριστόδουλος Ξηρός μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς η δράση της 17 Νοέμβρη δεν είχε ακόμα αποκαλυφθεί;

Τι και αν το βίντεο ήταν από το video clip ενός τραγουδιού και όχι από τοπικό πανηγύρι;

Τι και αν το βίντεο ήταν ήδη γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό, καθώς το είχε δει πάμπολλες φορές όταν εξαρθρωνόταν η "17 Νοέμβρη";

Αυτά είναι όλα λεπτομέρειες όταν κάποιος ασκεί δημοσιογραφία MEGA-λου επιπέδου!