Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

1/22/2014 03:30:00 μ.μ.

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ της EBU και του Ειδικού Διαχειριστή κ. Γκίκα Μάναλη, με την οποία η Δημόσια Τηλεόραση αναλαμβάνει, ως ο μεταβατικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, τις υποχρεώσεις που απορρέουν από παλαιότερες δεσμεύσεις της ΕΡΤ, αλλά και τα δικαιώματα που αντιστοιχούν σε όλα τα μέλη της EBU.


Στο πλαίσιο της συμφωνίας, δίνεται η δυνατότητα στη Δημόσια Τηλεόραση να συμμετέχει σε διεθνείς συμπαραγωγές που τελούνται υπό την αιγίδα της EBU και να έχει πρόσβαση στο ειδησεογραφικό υλικό που συνεισφέρουν όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα.

Στη συμφωνία καθορίζεται επίσης ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014 όπως και ο διαγωνισμός της Eurovision τον προσεχή Μάιο θα μεταδοθούν από το μόνιμο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (ΝΕΡΙΤ).

Η συμφωνία θα διαρκέσει μέχρι την έναρξη της ΝΕΡΙΤ και την ένταξή της ως πλήρες μέλος στην οικογένεια της EBU.

enimerosi24.gr

Εμείς να θυμήσουμε ότι η EBU, πριν κάτι μήνες, είχε ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη ΔΤ ως μέλος της και επίσης είχε ανακοινώσει ότι η ΝΕΡΙΤ δεν θα γίνει αυτόματα μέλος της EBU, αλλά θα πρέπει να πεσάρει από αξιολόγηση ώστε να πληροί της προϋποθέσεις για την ένταξη της στην EBU.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ΕΡΤ είναι ακόμα πλήρες μέλος της EBU, καθώς η κυβέρνηση δεν έκανε καμία κίνηση για διαγραφή του δημόσιου φορέα.