Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

1/30/2014 12:00:00 μ.μ.
Η πρώτη προσφυγή ενάντια στη δημοπρασία της ΕΕΤΤ για το ψηφιακό τηλεοπτικό φάσμα είναι πλέον γεγονός.

Ο πάροχος δικτύου περιφερειακών καναλιών, η Digital Union κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή η οποία κατατέθηκε επίσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Κομισιόν. Με αυτή ζητείται να εκπέσει η δημοπρασία προσβάλλοντας τους όρους της που κατά τη γνώμη του παρόχου δικτύου, «φωτογραφίζουν συγκεκριμένο μονοπωλιακό παίχτη» της αγοράς. Αντίστοιχη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζουν και τα μέλη της ΕΠΕΚ. Η Ένωση Περιφερειακών Καναλιών στην οποία προσχώρησαν και ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια που ανήκαν στην ΤΕΠ η οποία έμεινε ακέφαλη μετά το θάνατο της προέδρου του West Channel Βασιλικής Παπαφιλίππου, έλαβε την απόφαση προσφυγής εναντίον της δημοπρασίας σε γενική συνέλευση των περιφερειακών καναλιών στην Αθήνα.

Η κατάθεση της προσφυγής, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στο υπουργείο Μεταφορών και αναστάτωση στη γενική γραμματεία τηλεπικοινωνιών από όπου αναζητούσαν τρόπους παρέμβασης για να αποφευχθεί η αποχή της Digital Union από τον διαγωνισμό των συχνοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Αττικής έχουν αποχωρήσει από την ΕΠΕΚ και συνέστησαν δικιά τους τοπική ένωση. Τα περισσότερα από τα αθηναϊκά κανάλια έχουν συμφωνήσει με τη Digea και έτσι δεν φαίνεται να υπάρχει διεκδικητής πάροχος δικτύου για τις περιφερειακές συχνότητες της Αττικής.

digitaltvinfo.gr