Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

1/17/2014 12:00:00 μ.μ.
Τη δημιουργία ενός δεύτερου τηλεοπτικού καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και μιας Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού περιεχομένου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με τον  Παντελή Καψή. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ήδη προκηρύχθηκαν ή θα προκηρυχθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες 64 θέσεις δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων.
 
 
Η Γενική Διεύθυνση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την ανάθεση και την παραγωγή τοπικού και περιφερειακού προγράμματος.

"Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορεί να προχωρήσει σε συνεργασία με την τοπική πολιτιστική βιομηχανία στην παραγωγή ενημερωτικών εκπομπών και να προσλάβει για το σκοπό αυτόν τους αναγκαίους δημοσιογράφους και συντελεστές παραγωγής που επιπλέον θα χρειαστούν, με συμβάσεις έργου".

Ο Παντελής Καψής, σημειώνει ακόμα πως ο εξορθολογισμός των δαπανών σε σχέση με το καθεστώς της ΕΤ-3, επιτρέπει να διατεθεί σημαντικά αυξημένο ποσό για την παραγωγή προγράμματος παρά τη μείωση του προϋπολογισμού της ΝΕΡΙΤ κατά 60%, τονίζοντας πως στη ΝΕΡΙΤ προβλέπονται πάνω από 8,5 εκατ. για το πρόγραμμα του 2ου καναλιού.

"Πρόθεση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ -και για τον σκοπό αυτόν έχει ήδη αρχίσει τις σχετικές επαφές- είναι να προχωρήσει σε μια στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, όπως είναι το Πανεπιστήμιο, οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς αλλά και με την Εκκλησία. Μια τέτοια συνεργασία θα επιτρέψει στην τοπική κοινωνία να αποκτήσει βήμα έκφρασης μέσα από το 2ο κανάλι της ΝΕΡΙΤ, και βέβαια θα συμβάλει στην ακόμα πληρέστερη παραγωγή τοπικού περιεχομένου» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Παντελής Καψής και συμπληρώνει:

"Στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης μάλιστα - η οποία σχεδιάζεται για τον Νοέμβριο του 2014 και θα επιτρέψει τη χρήση πολύ περισσότερων συχνοτήτων-, οι προοπτικές μιας τέτοιας συνεργασίας θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένες. Σε μια εποχή οικονομικής στενότητας είναι λάθος να τα περιμένουμε όλα από την κεντρική διοίκηση. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να στηρίξουν την περιφέρεια, οφείλουν να κινητοποιηθούν και οι ίδιοι. Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δεν είναι απλώς ανοιχτή, αλλά θα επιδιώξει ενεργητικά τέτοιες συνεργασίες. Είναι στα χέρια όλων να πετύχει, και να γίνει το 2ο κανάλι, πραγματικά το κανάλι της περιφέρειας".

ertopen.com