Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

1/18/2014 02:00:00 μ.μ.
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε λιβανικό εστιατόριο στο οποίο συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ. Μεταξύ των νεκρών και τρεις δράστες της επίθεσης ενώ αγνοούνται τέσσερις εργαζόμενοι στην αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.
Τα μέλη του ΟΗΕ ενδέχεται να βρίσκονταν κοντά στο εστιατόριο στο οποίο σημειώθηκε η επίθεση των Ταλιμπάν και φέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ προσπαθεί να διευκρινίσει τι συνέβη.
Η επίθεση η οποία έγινε από μια ομάδα των Ταλιμπάν είχε στόχο εστιατόριο με την ονομασία "Η Ταβέρνα του Λιβάνου", το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ. Σε αυτό συχνάζουν διπλωμάτες, σύμβουλοι, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις κι άλλα μέλη των κοινοτήτων των ξένων στην αφγανική πρωτεύουσα.

"Υπήρχαν τουλάχιστον τρεις δράστες, είναι όλοι νεκροί. Δυστυχώς άλλοι 14 άνθρωποι, περιλαμβανομένων ξένων, βρήκαν το θάνατο", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ, ο Μοχάμαντ Ζαχίρ.

ertopen.com