Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

1/30/2014 10:00:00 π.μ.
Μπαρούτι μυρίζει το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, και ας βάλει το χέρι της η Αγία Παρασκευή! Απλά αναζητείται το πρόσωπο και ο ήρωας... που θα ανάψει το φυτίλι. Διμηνίτες και πρόσωπα που εργάζονται στο «μόρφωμα» ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, σε στυλ καμικάζι η Ταλιμπάν όπως λένε, έτοιμοι να απασφαλίσουν τα εκρηκτικά!

Μια άλλη ομάδα, με δυσκολία κρατάει τη βαλβίδα ασφαλείας, στην κατσαρόλα που βράζει, εκτονώνοντας κατά διαστήματα την πίεση της έκρηξης. Μέσα σε αυτό το κλίμα και τις πληροφορίες, που δημοσιεύσαμε χθες με τίτλο: «επιστολή βόμβα πρώην μέλους του ΔΣ Της ΕΡΤ», αιφνιδιαστικά χθες, έγιναν μετακινήσεις υπαλλήλων, από καίριες και στρατηγικές θέσεις εργασίας σε άλλα πόστα υποδεέστερης σημασίας, με  έμπιστα πρόσωπα Καψή, και έθεσαν τις δικές τους ομάδες σε πλήρη ετοιμότητα, για τυχόν παρενέργειες!!!

Μετά την προκήρυξη των 615 θέσεων για προσλήψεις, οι διμηνίτες κατάλαβαν την εξαπάτηση και αποφάσισαν να αντιδράσουν. Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους κυβέρνηση και πρωθυπουργός, να στρέψουν εναντίον τους  3 μέτωπα εργαζομένων από τον ίδιο φορέα με διαφορετικά αιτήματα(!!!).

Από τη μία είναι οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ, που συνεχίζουν τον αγώνα τους με το διαδικτυακό πρόγραμμα ΕΡΤopen και αίτημα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση. Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι έχουν και τα επίσημα εγκαίνια της ΕΡΤopen και την κοπή της πίττας. Μεσογείων 433 απέναντι από το ραδιομέγαρο. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Από την άλλη οι ΔΤ-διμηνίτες που βλέπουν τα ονειρά τους να γκρεμίζονται στην πιο τρυφερή και παραγωγική ηλικία, αφού με βάση την προκήρυξη, δεν έχουν πιθανότητες πρόσληψης, βλέποντας, όχι μόνο εξαπάτηση, αλλά ταπείνωση και περιφρόνηση.

Και η 3η ομάδα, που βλέπει μέσα από διαβλητές διαδικασίες να προσλαμβάνεται στη ΝΕΡΙΤ και να κάνει πραγματικότητα τα ονειρά της. Μέσα σε αυτό το κλίμα  πραγματοποιείται στη  μιάμιση το μεσημέρι οι συνέλευση των εργαζομένων μέσα στο ραδιομέγαρο, για κλιμάκωση του αγώνα. Εμείς, με συνεχείς αναρτήσεις γνωρίζοντας πρόσωπα και γεγονότα, είχαμε μιλήσει για μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην ΕΡΤ μετά το «μαύρο» και ότι η κυβέρνηση θα έμπαινε σε περιπέτεια.

Πίστεψαν οι «μάγκες» του Μαξίμου και ο Βενιζέλος, ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια «γρίπη» και με 2-3 αντιβιοτικά θα περνούσε. Τόσο μυαλό είχαν οι ξεροκέφαλοι(!) που εξέθεσαν και τον ίδιο των πρωθυπουργό. Εάν τώρα οι εργαζόμενοι διμηνίτες, αποφασίσουν να κατέβουν σε απεργία, η κλείσουν την ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, τι θα κάνει η κυβένηση; Θα την σώσουν Καψήδες, Φορτσάκηδες και Προκοπάκηδες; Η θα μπούνε μέσα πάλι τα ΜΑΤ; Εδώ γελάνε!!!

Έχουμε πληροφορίες ότι στο εσωτερικό του κτηρίου, γίνονται σημεία και τέρατα και συνάδελφοι με κατεβασμένα κεφάλια δεν μιλάνε μεταξύ τους. Μετά τη συνέλευση, εφ΄όσον πραγματοποιηθεί θα έχουμε νεότερα.

fimotro.blogspot.gr