Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

1/30/2014 04:00:00 μ.μ.
Συμφωνία κυριών για να αποφευχθούν οι κραδασμοί της μετάβασης

Μοναδικό μέλημα πλέον του εκδοτικού κατεστημένου της χώρας η απρόσκοπτη λειτουργία των Τραπεζών. Συγκεκριμένα, παραδοσιακοί, αλλά και νέοι εκδότες, δηλαδή, από τον Γιώργο Μπόμπολα και τον Σταύρο Ψυχάρη, μέχρι τους Αλαφούζους και τους Αναστασιάδη – Καραμήτσο – έχοντας αποδεχθεί, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να μην αλλάξει ένα πράγμα στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση: η λειτουργία των τραπεζών. Το σύνολο των εκδοτών, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα, τόσο με τον δανεισμό όσο και με την έλλειψη ρευστότητας, έχουν αποφασίσει να μειώσουν την αντιπολίτευση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην σηκώσουν τοίχος στην προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση, με την προϋπόθεση να διασφαλίσει τις Τράπεζες και να μην τις αφήσει εκτεθειμένες από τους κραδασμούς που θα προκληθούν στην διαδικασία μετάβασης από τη μία κατάσταση στην άλλη.

Παράγοντες της δημόσιας ζωής που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες, μιλούν – στην ουσία για προσπάθεια «άτυπης» συμφωνίας ή συμφωνίας κυριών, μεταξύ των εκδοτών από τη μία πλευρά και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Άλλωστε τα οφέλη από μια τέτοια συμφωνία, στην περίπτωση που επιτευχθεί και τηρηθεί είναι πολλά και για τις δύο πλευρές.

Μένει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει τις συνιστώσες της, που ζητούν την κεφαλή επί πίνακι όλων των εκδοτών, μηδενός εξαιρουμένου και, φυσικά τους Γερμανούς που επιμένουν να ρίχνουν το ανάθεμα για την κατάντια της Ελλάδας στην διαφθαρμένη αστική της τάξη και το εκδοτικό κατεστημένο.

Ακόμη όμως και να εξαιρέσει κανείς το ερώτημα, «αν οι εκδότες πιάνονται φίλοι», η δουλειά του Αλέξη παραμένει δύσκολη!

enimerosi24.gr