Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

1/29/2014 10:00:00 μ.μ.
Ένας 79χρονος βρέθηκε νεκρός σήμερα στην περιφέρεια Κίρτζαλι, στη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, ο ηλικιωμένος κάτοικος (εν ζωή) του χωριού Πόβετ πέθανε από το κρύο.

Συνολικά 7 περιφέρειες της βόρειας και της βορειανατολικής Βουλγαρίας έχουν τεθεί σε κατάσταση «κίτρινου συναγερμού» εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς, που «ξαναχτύπησε» σήμερα, με πυκνές χιονοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους.

Στο μεταξύ 30-50 πόντους έχει φτάσει το πάχος του χιονιού στις πεδιάδες της βόρειας Βουλγαρίας, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο σχολείων. Απαγορεύτηκε, επίσης, ο απόπλους των πλοίων στο λιμάνι της Βάρνας εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Τέσσερις χιλιάδες νοικοκυριά στην περιοχή της πόλης Κιουστεντίλ, στη δυτική Βουλγαρία, έμειναν χωρίς ρεύμα όλη τη νύχτα. Χωρίς ηλεκτρισμό και νερό είναι περισσότερα από εβδομήντα χωριά στην ανατολική και βορειοανατολική Βουλγαρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας εταιρείας EVN.

Περισσότερα από χίλια εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται αδιάκοπα για να συντηρούν σε ομαλή, σχετικά, κατάσταση το οδικό δίκτυο σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Δημόσιας Αρχής «Οδική Υποδομή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περιορισμοί για την κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων σε μια σειρά από ορεινές διόδους στο Αίμο.