Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

12/28/2013 05:29:00 μ.μ.

Την άνοιξη  θα επιστρέψει στον ΑΝΤ1 ο σουλτάνος που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό σε σχεδόν εξήντα χώρες, για μεγάλο φινάλε. Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε τους νέους πρωταγωνιστές.

Αφήνουμε τη σειρά στο σημείο που ο Μεχμέτ πεθαίνει στη Μάνισα και η Χουρέμ επιστρέφει ύστερα από μήνες απουσίας, τη στιγμή που όλοι τη θεωρούσαν νεκρή.

Στο νέο κύκλο, Σουλεϊμάν δείχνει ακόμα πιο γερασμένος μετά το θάνατο του γιού του, ενώ τη Χουρέμ ερμηνεύει η Φαχιντέ Γκιορντούμ, η οποία στην πραγματικότητα είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από το συμπρωταγωνιστή της και ήταν η επιλογή του παραγωγού της σειράς όταν η Ουζερλί τα άφησε όλα κι έφυγε στη Γερμανία.

Η Σαχ, αδελφή του σουλτάνου, ηττήθηκε από τη Μιχριμάχ και αναγκάστηκε να φύγει από το παλάτι, αλλά τη σκυτάλη παίρνει η άλλη αδελφή του Σουλεϊμάν, η Φατμά, η οποία θα κάνει δύσκολη τη ζωή της Χουρέμ και μάλιστα κάποια στιγμή θα καταφέρει να την απομακρύνει από το παλάτι. Οι τέσσερις ηγεμόνες είναι στο επίκεντρο των γεγονότων, καθώς ο σουλτάνος καλείται να αποφασίσει ποιος θα πάει στη Μανίσα. Ο μικρότερος, ο Τζιχανγκίρ, είναι ο αγαπημένος όλων και κυρίως του Μουσταφά, ο οποίος έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τον αδελφό του. Είναι ο μόνος που μένει στο παλάτι ενώ τα αδέλφια του προετοιμάζονται για το θρόνο και τις πολεμικές εκστρατείες. Ο Σελίμ και ο Μπεγιαζίτ έχουν ο καθένας το δικό του χαρέμι, όμως ο έρωτας θα μπει στη ζωή τους με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Στο χαρέμι έρχνονται δύο νέες σκλάβες, Βενετσιάνες. Η μία, η Σεσίλια, είναι νόθα κόρη Βενετσιάνου άρχοντα και είχε ως υπηρέτρια τη Βαλέρια. Τελικά, η πρώτη γίνεται μουσουλμάνα, λέγεται Νουρμπανού και καταφέρνει να κερδίσει την προσοχή του Σελίμ, με την υποστήριξη της Χουρέμ στην οποία έχει δηλώσει υποταγή σε όλες τις προσταγές της. Η δεύτερη μένει στο παλάτι, ακουλουθεί τον ίδιο δρόμο όταν την επιλέγουν για τον Σουλεϊμάν, παίρνει το όνομα Ναζενίν και γίνεται ο εφιάλτης της Χουρέμ όταν μένει έγκυος.

Ο Μπεγιαζίτ έχει αποκτήσει δύο γιούς με τη Ράνα, αλλά χάνει το μυαλό του όταν γνωρίζει για πρώτη φορά τη Χουριτζιχάν, κόρη της Χατιτζέ και του Ιμπραήμ και αποφασίζει να καταπατήσει όλους τους κανόνες για να είναι μαζί.

Ο Μουσταφά βυθίζεται στη θλίψη όταν χάσει τη Ρουμέισα, η οποία περίμενε το παιδί του και έχει αποφασίσει πως δεν υπάρχει ευτυχία στη ζωή του. Λογαριάζει όμως χωρίς τη Μιχρουνίσα, την κόρη του Μπαρμπαρόσα. Όταν συναντά τον Μουσταφά, τον ηγεμόνα τον οποίο ο πατέρας της θεωρεί τον καλύτερο και δικαιωματικά άξιο διάδοχο στο θρόνο, θαμπώνεται και καταφέρνει να τον κάνει να χαλαρώσει τις άμυνές του.