Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

12/17/2013 02:53:00 μ.μ.
Ο δεύτερος θάνατος σε υπό κατασκευή στάδιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έφερε την παύση των εργασιών στο «Arena Amazonia» στο Μανάους, από τις εισαγγελικές αρχές της «χώρας του καφέ».

Βραζιλιάνικο δικαστήριο διέταξε την μερική στάση των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου Arena Amazonia στην πόλη του Μανάους, μετά το θάνατο ενός εργάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Σάββατο (14/12) όταν έπεσε από ύψος 35 μέτρων. Το περιστατικό αυτό έχει εγείρει τις ανησυχίες για την ασφάλεια του σταδίου εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2014 στη χώρα. Ο Μαρκλουέντο ντε Μέλο Φερέιρα, 22 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ενώ είναι ο πέμπτος εργαζόμενος που χάνει τη ζωή του από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των γηπέδων.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν να σταματήσουν οι εργασίες «σε όλα τα τμήματα που βρίσκονται σε ύψος» ώστε να διεξαχθούν έρευνες σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων. «Το μεσημέρι της Κυριακής ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε απόφαση δικαστηρίου για τη μερική διακοπή των εργασιών», ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία συμμορφώθηκε άμεσα με την απόφαση και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης επανέναρξη των εργασιών, ενώ ένα μέρος τους ίσως συνεχιστεί σήμερα (16/12) μετά από σχετική άδεια.

onsports.gr