Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

11/27/2013 08:24:00 μ.μ.
Ποιες αποφάσεις καλούνται να πάρουν οι εκδότες???

Φέτος δεν είναι η χρονιά του MEGA, θα μπορούσε να πει κανείς με ευκολία χωρίς να τον διαψεύσει η πραγματικότητα! Και παρά το γεγονός ότι τα νούμερα τηλεθέασης εξακολουθούν να φέρνουν το κανάλι πρώτο στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, κανείς δεν θα στοιχημάτιζε υπέρ του. Η σεζόν σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και ουσίας, με την έννοια των εξελίξεων που επιφυλάσσονται, ανεξάρτητα δηλαδή από τα νούμερα, ενδέχεται να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη στα 24 χρόνια ζωής του καναλιού, αλλά και καθοριστική για το μέλλον του!

Τι συμβαίνει και ξαφνικά το κανάλι βρέθηκε στη δίνη κυκλώνα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία του; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Πέτρου Μπούτου που διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής προγράμματος, ξεσπάει νέα κρίση με επίκεντρο τον πρόεδρο του καναλιού, Ηλία Τσίγκα προκαλώντας ισχυρές δονήσεις;

Προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός και αν κάποιοι επιχείρησαν να υποτιμήσουν την αποχώρηση Μπούτου στη λογική του «Ουδείς αναντικατάστατος», επικαλούμενοι δηλαδή το αυτονόητο, δεν ισχύει το ίδιο με την περίπτωση του Ηλία Τσίγκα! Όχι επειδή είναι αναντικατάστατος, αλλά επειδή η αντικατάστασή του θα «γεννήσει» ένα άλλο κανάλι – σαφώς μικρότερο σε μέγεθος, που δεν θα έχει καμία σχέση με το MEGA που γνωρίσαμε!
Κι όμως, παρά το μέγεθος των εντυπώσεων που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις, με κορυφαία την παραίτηση Ηλία Τσίγκα, το πρόβλημα του καναλιού είναι εξαιρετικά απλό, όχι όμως και η λύση του! Με δυο κουβέντες, η κρίση που έχει ξεσπάσει στο μεγάλο κανάλι έχει την υπογραφή των μετόχων του και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο ότι καθυστερούν να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Θα το ενισχύσουν, προκειμένου να συνεχίσει να είναι το μεγάλο και σοβαρό κανάλι της ενημέρωσης και της μυθοπλασίας ή θα το αφήσουν στην τύχη του, μέχρι να απονεκρωθεί; Ενδιάμεση οδός δεν υπάρχει!

Εν κατακλείδι: πρώτον, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης καλούνται άμεσα να αποφασίσουν αν θα ασχοληθούν σοβαρά με το ισχυρότερο brand name της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς. Δεύτερον, μένει να αποδειχθεί στην πράξη, ποιοι από τους τρεις εκδότες, μπορούν και είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Και τρίτον, με δεδομένο ότι οι τράπεζες διατηρούν κλειστές τις κάνουλες της χρηματοδότησης, σε ποιο βαθμό και σε ποιο βάθος χρόνου θα στηρίξουν το κανάλι να ξανασταθεί στα πόδια του.

enimerosi24.gr