Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

11/23/2013 08:01:00 μ.μ.

Στο κλείσιμο του «παγωμένου» 4ου δημοτικού σχολείου Νάουσας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης οι γονείς των παιδιών που φοιτούν σε αυτό. Με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι, όσον αφορά την έλλειψη πετρελαίου στις δεξαμενές του σχολείου ο σύλλογος γονέων του σχολείου αποφάσισε το κλείσιμο του σχολείου και την παρουσία γονέων και παιδιών στο δημαρχείο Νάουσας.

Οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Νάουσας που για μέρες τώρα δεν έχουν θέρμανση στις τάξεις τους, μετέβησαν κανονικά στο σχολείο συνοδεία των γονέων τους.

Μετά την προσευχή οδηγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ την ίδια στιγμή στον προαύλιο χώρο ο κ. Γαλίτης ενημέρωνε τους γονείς για την απόφαση της γενικής συνέλευσης για το κλείσιμο του  σχολείου και την πορεία προς το δημαρχείο Νάουσας.

Η πορεία των μαθητών συνοδεία πάντα των γονέων τους ξεκίνησε στις 09:00 και σε όλη την διάρκεια της, οι μαθητές δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα για την ανάγκη χρηματοδότησης των σχολείων.

Στη συνάντηση που είχαν οι αντιπρόσωποι των συλλόγων των σχολείων με τον δήμαρχο Νάουσας κ. Καραμπατζό και τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Βράντση παρουσίασαν τις ανάγκες θέρμανσης  του συνόλου των σχολείων του διευρυμένου δήμου Νάουσας.
Άδειες δεξαμενές πετρελαίου σε αρκετά σχολεία και αποθέματα λίγων ημερών στα υπόλοιπα, αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στα 58 σχολεία του δήμου σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων.

Ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός δήλωσε πως είναι ενήμερος για τα προβλήματα της έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία και  πως:« Κάθε τρίμηνο έρχονται 78.000 ευρώ για να καλύψουμε όλα τα σχολεία, τα χρήματα αυτά είναι ελάχιστα, δεν φτάνουν όμως η ίδια η πολιτεία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην εκπαίδευση. Από τα 78.000 ευρώ για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρακρατείτε ένα ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση των σχολείων. Μένει ακόμη μια δόση για το 2013 και θα πρέπει να έρθει μέχρι τις γιορτές». Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων δήλωσαν πως τα σχολεία χρωστάνε ήδη χρήματα από την περσινή χρονιά και ένα ποσό γύρω στα 1000 ευρώ που θα είναι η επόμενη δόση, δεν θα φτάσει να καλυφτούν τα χρωστούμενα όχι για να γεμίσουν οι άδειες δεξαμενές.

Με νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να απαντήσουν την επόμενη εβδομάδα οι σύλλογοι γονέων, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των σχολικών εγκαταστάσεων.

Πηγές inaoussa.gr