Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

11/04/2013 05:39:00 μ.μ.
Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των αγροτών που πραγματοποιείται στο κέντρο του Ηρακλείου, καθώς μερίδα των συμμετεχόντων, δεν φαίνεται να είδε με καλό μάτι το γεγονός ότι οι πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου έκλεισαν ενώ ήταν σε εξέλιξη η δίκη των 92 για τα επεισόδια του 2009 στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης". 
 
Λίγη ώρα μετά τις 3.00 μια ομάδα αγροτών στην κυριολεξία εισέβαλλε στο χώρο των Δικαστηρίων, σπάζοντας την κεντρική πόρτα από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης φωνάζοντας να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι, προκαλώντας αναταραχή μεταξύ των παρευρισκομένων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο των Δικαστηρίων δεν βρισκόταν ιδιαίτερη αστυνομική δύναμη.

Δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ μέσα στο χώρο των δικαστηρίων παραμένουν περισσότερα από 100 άτομα και η Λ. Δικαιοσύνης είναι γεμάτη κόσμο...

Την ώρα της εισβολής, το Δικαστήριο είχε αποσυρθεί , ωστόσο μερίδα των αγροτών ζητούσε επιτακτικά να μπει στην αίθουσα όπου γίνεται η εκδίκαση και την οποία έχει αποκλείσει μια ομάδα αστυνομικών.

Ο Πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης επιχείρησε να κατευνάσει το πλήθος, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προκειμένου να μπορέσει η Έδρα να ολοκληρώσει τη δίκη.
Αυτή την ώρα η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας εξετάζουν το τι θα γίνει με τη δίκη, αν δηλαδή θα συνεχιστεί ή θα αναβληθεί, ενώ στο χώρο όπου βρίσκονται μπήκε και ο κ. Τζωρτζάκης, προκειμένου να τους εκθέσει την κατάσταση που επικρατεί.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ τόνισε στους συγκεντρωμένους αγρότες ότι αν δεν αδειάσουν το Δικαστικό Μέγαρο, δε θα συνεχιστεί το δικαστήριο.

"Ούτως ή άλλως δίπλα είμαστε" τους είπε σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.
Την ίδια ώρα δυνάμεις των ΜΑΤ συγκεντρώνονται και στην Πλατεία Λιονταριών.

cretalive.gr