Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

11/24/2013 12:38:00 π.μ.
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 12.30, το Υπνωτήριο Αστέγων, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Γεωργίου και λειτουργεί με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Το Υπνωτήριο Αστέγων καταλαμβάνει χώρο 750 τ.μ. και είναι δυναμικότητας 74 κλινών. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται λουτρά, στεγνοκαθαριστήριο και αίθουσες συνεδρίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Η δημιουργία του κατέστη δυνατή με τη συνδρομή της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης», η οποία παραχώρησε για μία δεκαετία στο Δήμο Θεσσαλονίκης μέρος του πρώτου ορόφου του κτιρίου ιδιοκτησίας της. Όλες οι δαπάνες διαμόρφωσης και εξοπλισμού εξασφαλίστηκαν με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η εν λόγω κοινωνική δομή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και υλοποιείται με συμπράττοντες φορείς την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.


Πηγή: ΕΡΤ3