Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

11/16/2013 06:09:00 μ.μ.
Το νέο κανάλι ελεύθερης λήψης Disney Channel ξεκινά στη Γερμανία στις 17 Ιανουαρίου του 2014 και θα είναι διαθέσιμο και σε ανάλυση HD. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του καναλιού γίνονται συζητήσεις με διάφορες πλατφόρμες, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα σε ποιες θα ανέβει. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι συζητά τουλάχιστον με την καλωδιακή πλατφόρμα Kabel Deutschland για τη διανομή της HD έκδοσης. Από τη στιγμή που το Disney Channel θα είναι ένα FTA νεανικό κανάλι, είναι πιθανό οι διαπραγματεύσεις να περιλαμβάνουν και άλλες καλωδιακές και IPTV πλατφόρμες.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μεταδίδεται δορυφορικά σε HD. Η Disney έχει την επιλογή να χρησιμοποιήσει τη συνδρομητική πλατφόρμα HD+, την οποία προτιμούν οι περισσότεροι γερμανικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, ή να προτιμήσει μία ανεξάρτητη μετάδοση HD, όπως το Servus TV και το Anixe.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Digital Fernsehen ο γενικός διευθυντής του HD+, Timo Schneckenburger, ανακοίνωσε τα σχέδια για την ένταξη στην πλατφόρμα τουλάχιστον τεσσάρων νέων καναλιών στους επόμενους μήνες.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση SD του καναλιού τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όταν θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου θα αντικαταστήσει το ελεύθερης λήψης ιδιωτικό κανάλι «Das Vierte».