Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

10/29/2013 02:43:00 μ.μ.
Βοήθησαν μαθητές με προβλήματα υγείας και διώκονται !!
Το αίτημα της αποκατάστασης εκπαιδευτικών στα Γιαννιτσά που διώκονται, διατυπώνει με ανακοίνωσή της η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Η ανακοίνωση για το απίστευτο αυτό γεγονός, αναφέρει:

«Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μπροστά στην εκδίκαση της έφεσης για το θέμα των διώξεων 41 εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών, 3 γιατρών και 1 γονιού επανέρχεται απαιτώντας να αποκατασταθούν οι καταδικασθέντες εκπαιδευτικοί, γιατροί και γονείς που έπραξαν το αυτονόητο να βοηθήσουν μαθητές με προβλήματα υγείας.

Με μια πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά δεδομένα τρομοκρατική απόφαση, μετά από καταγγελία από τον πρώην διευθυντή του Λυκείου και νυν σύμβουλο εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν καθηγητές και γιατροί που προσπάθησαν να δώσουν μια ευκαιρία σε μαθητές με προβλήματα υγείας, ώστε να μην πεταχτούν κυριολεκτικά έξω από το σχολείο.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που είναι υπεύθυνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Παιδεία, αντιμετωπίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για αναβαθμισμένη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με τα γνωστά μαθητοδικεία και διώξεις εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε την αποκατάσταση όλων των καταδικασμένων, που ακολούθησαν μια πάγια πρακτική, προκειμένου να βοηθήσουν μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».

alfavita.gr