Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

10/30/2013 06:10:00 μ.μ.
Στην «αξιομνημόνευτη» δήλωση ότι οι ιδιώτες συμφέρουν περισσότερο από το δημόσιο σύστημα υγείας προχώρησε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τη βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου στον Ευαγγελισμό.
 
Απαντώντας σε γιατρούς του Ευαγγελισμού που κατήγγειλαν πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να αναγκάζεται να ενοικιάζει τα μηχανήματα ιδιωτών για την εκτέλεση αξονικών τομογραφιών είπε: «Δεν θα κλείσουμε και τους ιδιώτες».
 
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό επισήμαναν πως περίπου το 50% των αξονικών τομογραφιών ανατίθενται στους ιδιώτες και κάλεσαν τον Αδωνι Γεωργιάδη να δώσει στοιχεία για τα «διαφυγόντα κέρδη» των δημόσιων νοσοκομείων, ο οποίος με τη σειρά του είπε πως ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας τα λέει αυτά επειδή είναι κομμουνιστής!
 
Όταν υπογράμμισαν πως οι δημόσιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν αδειάσει, προς όφελος των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «τα ιδιωτικά συστήματα μάς συμφέρουν περισσότερο από τα δημόσια συστήματα υγείας».
 
Όταν δε αναφέρθηκαν στα αιτήματά τους δήλωσε «Δεν είναι ώρα για φασαρίες, για απεργίες και διεκδικήσεις. Είναι ώρα μόνο για δουλειά. Η χώρα είναι υπό χρεοκοπία. Τώρα η πατρίδα δεν έχει να δώσει. Δεν υπάρχει κανείς να καλοπερνάει σήμερα».